ABS Steigerbouw: Werken op hoog niveau!


ABS Steigerbouw is gespecialiseerd in de steigerbouw. De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit montage, demontage, transport en verhuur van steigermateriaal. Het bedrijf is onder andere werkzaam in de nieuwbouw (woning- en utiliteitsbouw), renovatie (bouw- en schildersbranche) en (voedingsmiddelen-) industrie en scheepswerven.

Ook voor specialistisch steigerwerk bent u bij hen op het juiste adres. ABS Steigerbouw kenmerkt zich door een goede organisatie die snel kan inspelen op de behoefte van de klant door de korte lijnen. Een goede planning, correcte prijzen en het leveren van hoge kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

De werkzaamheden worden in goed overleg met de opdrachtgever uitgevoerd door gediplomeerd personeel. Er wordt gebruik gemaakt van het juiste materiaal met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. U kunt erop vertrouwen dat ABS Steigerbouw een veilige tijdelijke werkplek voor u en uw personeel creƫert.


Geschiedenis

ABS Steigerbouw heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de

steigerbouw. Op 4 april 1994 heeft dhr. A. Vogelzang ABS Steigerbouw overgenomen. Het bedrijf ontstond uit de overname van het steigerbouwgedeelte van Dijkstra Schilderwerken en Steigerbouw.

In de loop der tijd is het bedrijf verder gegroeid tot een familiebedrijf.

De schoonzonen van dhr. Vogelzang zijn namelijk het team komen versterken. R. Donga is in dienst vanaf juli 1999 en inmiddels al vele jaren als bedrijfsleider werkzaam. Daarna is P. de Grijs er vanaf oktober 2002 bij gekomen.

Zo is dhr. Vogelzang ooit gestart met 6 man personeel en is het bedrijf nu uitgegroeid tot een volwaardig steigerbouwbedrijf met circa 20 vaste personeelsleden.

Personeel en opleiding

ABS Steigerbouw werkt alleen met gecertificeerd personeel. Het personeel is in bezit van het diploma monteur of 1e monteur en het VCA certificaat en werkzaamheden worden volgens de Richtlijn Steigers op een veilige manier uitgevoerd.

Deze certificaten staan geregistreerd in het Centraal Diploma Register (VCA). Daarnaast zijn een aantal medewerkers in het bezit van het certificaat ondersteuningsbouwer en een certificaat voor het gebruik van heftruck en verreiker.

Opleidingen tot gediplomeerde steigerbouwer worden ook op het bedrijf gegeven door het landelijk orgaan Bouwradius training en advies. Hun bedrijfsterrein en cursusruimte is namelijk geaccrediteerd voor het geven van opleidingen.

Kwaliteit en veiligheid

ABS Steigerbouw is lid van de Vereniging van steiger-, hoogwerk-

en betonbekistingbedrijven (VSB) en voldoet aan de waarborgregeling VSB.

Daarnaast is het bedrijf ook in bezit van het VCA* certificaat. Hun bedrijf wordt jaarlijks getoetst of ze nog steeds voldoet aan de gestelde kwaliteits- en veiligheidseisen.

Er wordt uitsluitend gewerkt met steigermateriaal van hoge kwaliteit

geleverd door Layher. De gereedschappen en veiligheidsharnassen

worden jaarlijks gekeurd volgens de wettelijke richtlijnen. Werken

met ABS Steigerbouw betekent dat u de juiste partner hebt gevonden,

die kwaliteit en veiligheid zeer serieus neemt.