Steigerwerk

Bij ABS Steigerbouw wordt gebruik gemaakt van Allround systeem steigermateriaal van Layher.

Door het spiekop-rozet systeem kunnen steigers snel worden opgebouwd. Met de verschillende onderdelen kan elke soort steiger gemaakt worden.

Steigers kunnen in meerdere breedtes gemaakt worden en zijn geschikt voor verschillende belastingen. Hierdoor kunnen de steigers voor vele doeleinden gebruikt worden.

Nog een bijkomend voordeel is dat de onderdelen lichter zijn en hierdoor is het werk minder belastend voor de steigerbouwer.

Trappentorens

Het maken van veilige en goed beloopbare trappentorens behoort ook tot onze diensten.

Deze trappentorens kunnen voor heel veel

verschillende soorten projecten gebruikt worden.

Van het beter bereikbaar maken van een hoog dak tot het gemakkelijk kunnen betreden van een schip bij een bezichtiging.

Ondersteuning steigers

De ondersteuningsteigers worden gemaakt van hetzelfde steigermateriaal als de gevelsteigers. Door het toepassen van kopspindels kan het gebruikt worden voor ondersteuning.

Het personeel dat gespecialiseerd is in het bouwen van deze steigers neemt de uitvoering van de montage op zich.

Speciale steigers

ABS steigerbouw heeft een goede reputatie opgebouwd met betrekking tot speciale steigerconstructies.

Of het nu gaat om grote overspanningen, hangsteigers, zware aanvoer steigers, steigers in silo’s, steigers om kerktorens of schepen, in de industrie met strenge hygiëneregels, steigers voor festivals of podia, voor het bedrijf is geen uitdaging te groot.

Afscherming van de werkplek

Door afscherming aan te brengen op de steiger kan ervoor gezorgd worden dat de werkplek afgeschermd wordt van stof en geluid of van

weersinvloeden zoals neerslag en wind. Zo

kan er gebruik worden gemaakt van steigergaasnetten 70% of 90%.

Ook het plaatsen van een overkapping en het inpakken van de gehele steiger met krimpfolie bestaat tot de mogelijkheden. Deze standaard

kappen kunnen op diverse breedtes worden toegepast.

Voor afscherming rondom de steiger in fabrieken en chemie kan men kiezen voor de brandvertragende gaasnetten.

Tekeningen en berekeningen

Om veilige steigers te kunnen maken die geschikt zijn voor de toepassingen waarvoor ze gebouwd worden is het zaak dit te kunnen

onderbouwen met tekeningen en berekeningen.

Bijvoorbeeld voor ondersteuningsteigers is dit nodig in verband met de druk en mogelijke vakmaten. Ook voor tekeningen en berekeningen kunt u bij ABS Steigerbouw terecht.

Transport

Het transport van het steigermateriaal wordt uitgevoerd met eigen vrachtwagens met laad- en loskranen. Hierdoor zijn ze zeer flexibel en kan snel ingespeeld worden op situaties.

Voor grotere bouwwerken beschikt het bedrijf over een aantal verreikers die voor meerdere doeleinden kunnen worden ingezet.